Starš, ki ZMORE drugače

Psihoterapija in psihosocialna pomoč za otroke

OTROCI IN MLADOSTNIKI SE SOOČAJO S ŠTEVILNIMI IZZIVI IN STISKAMI, KI LAHKO VPLIVAJO NA NJIHOVO DUŠEVNO IN ČUSTVENO ZDRAVJE.

Otroci in mladostniki pogosto ne znajo izraziti svojih notranjih stisk in težav z besedami, temveč se njihovo čustveno stanje kaže skozi različna vedenja. Med najpogostejše znake, ki lahko nakazujejo na duševne težave, sodijo tesnobanespečnost, žalost, pretirana skrb, brezupagresija, izbruhi jeze, težave s koncentracijonizka samopodobatežave pri sklepanju prijateljstev... Starši se pogosto znajdemo v težki situaciji, saj nimamo vedno potrebnega znanja ali orodij, da bi ustrezno pomagali svojemu otroku pri premagovanju teh izzivov. Prav zato je v takšnih situacijah strokovna pomoč ključnega pomena. Psihoterapija za otroke in mladostnike nudi varen in podpirajoč prostor, kjer se lahko mladi soočajo s svojimi čustvi in izzivi pod vodstvom izkušenih terapevtov. Terapija jim lahko pomaga bolje razumeti in obvladovati svoje občutke, izboljšati samopodobo in razviti bolj zdrave vedenjske vzorce.

Strokovnjaki Lunine vile otrokom in mladostnikom nudimo psihoterapevtsko pomoč pri premagovanju hujših stisk in življenjskih okoliščin:

  • tesnoba, pretirana zaskrbljenost, težave s spanjem
  • depresija, žalost, utrujenost, težave s prehranjevanjem
  • nemir, zapiranje vase, izbruhi jeze in druge čustvene stiske
  • težave v odnosih (ločitev staršev, težave z družino, prijatelji ali vrstniki)
  • težave s prilagajanjem na večje življenjske spremembe - selitev, menjava šole itd.
  • samopoškodovalno vedenje
  • učne težave, strah pred šolo
  • psihosomatske težave - nepojasnjene bolečine v trebuščku, glavi, luskavica itd.
  • travmatične izkušnje
  • izkušnja nasilja ali zlorabe...

Za koga?

Za otroke in mladostnike od 2. do 18. leta starosti, ki doživljajo stisko ali zlorabo.

Trajanje

45–55 min na srečanje (odvisno od otrokove starosti in potreb). Terapija se zaključi, ko so premagane težave.

Cena

Ura terapije: 75 €

Ura družinske terapije/coachinga za starše: 95 

NAŠA EKIPA V LUNINI VILI JE SESTAVLJENA IZ IZKUŠENIH TERAPEVTOV IN SVETOVALCEV, KI SO SPECIALIZIRANI ZA DELO Z OTROKI IN MLADOSTNIKI.

TERAPIJE ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE IZVAJAMO V LJUBLJANI, MEDVODAH IN KRANJU. LAHKO PA SE DOGOVORIMO ZA TERAPIJE TUDI PO SKYPU/ZOOMU...

Otrokom omogočimo, da s pomočjo igre, kreativnih medijev in pogovora okrepijo notranje vire moči, ozavestijo svoje doživljanje, premagajo notranjo stisko in poiščejo nove, konstruktivne načine za razreševanje življenjskih izzivov. Terapije izvajamo po principih na travmo usmerjene igralne, likovne, sistemske in humanistične psihoterapije, odvisno od starosti in individualnih potreb posameznika.

V celoten proces terapije aktivno vključujemo tudi starše, ter jim nudimo dragocene nasvete za boljše razumevanje in podporo svojih otrok.

KAKO POTEKA PRIJAVA NA TERAPIJO?

1. Pošlješ prijavo

Preko kontaktnega obrazca ali preko e-pošte na naslov: [email protected] pošlješ neobvezujočo prijavo za svojega otroka ali mladostnika.

2. Dobiš odgovor

Na email naslov dobiš odgovor in predlog za terapevtsko obravnavo (trajanje terapije, izbira terapevta).

3. Kontakt terapevta

Če se strinjaš z našimi predlogi za terapijo, te kontaktira naš terapevt s katerim se dogovorite za uvodno srečanje

4. Začetek terapije

Plačilo izvedeš po uvodnem srečanju, ko prejmeš račun na svoj elektronski naslov. Glede na dogovor z izbranim terapevtom se terapije lahko udeležiš skupaj s svojim otrokom/mladostnikom.

Neobvezujoče prijavi otroka ali mladostnika na terapijo

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu in neobvezujoče prijavi svojega otroka ali mladostnika na terapijo. 

Za olajšanje postopka in zagotavljanje hitrejšega odziva smo vam omogočili dve možnosti za prijavo vašega otroka na psihoterapijo - preko prijavnega obrazca ali preko e-pošte na naslov: [email protected]. S tem želimo poskrbeti, da je postopek prijave čim bolj preprost in dostopen. Vaše podatke bomo obravnavali zaupno in jih uporabili izključno za namene izvajanja terapevtskih storitev.

OTROKOM IN MLADOSTNIKOM DO 21. LETA Z IZKUŠNJO ZLORABE POMOČ NUDIMO BREZPLAČNO!

Strokovnjaki Lunine vile nudimo brezplačno pomoč otrokom in mladostnikom, ki so preživeli (ali za katere obstaja sum) spolno, fizično, čustveno zlorabo ali zanemarjanje. Vsi izvajalci imamo ustrezno strokovno znanje in izkušnje za nudenje psihosocialne pomoči, predvsem pa veliko ljubezni in občutka za delo z mladimi.

Mnenja o terapijah v Lunini vili:

"Želim si, da bi v najtežjih trenutkih življenja vsak imel dostop do strokovnjakinje kot ste vi - srčna, sočutna, topla, izjemno strokovna pa tudi zelo direktna ko je to potrebno. Hvala!”

- mama 39 let

“Kot mama sem izredno zadovoljna, saj se pri sinu res vidi močen napredek, tako v razvoju njegove samozavesti kot celotnem delovanju v šoli, doma. Zelo so mi v pomoč svetovalna srečanja s terapevtom, ki me zna usmeriti, da jaz lahko doma podprem sina in vem kako reagirati. Žal mi je samo, da se za psihoterapijo nismo odločili že prej." 

- Mama 8 letnega dečka

"Zelo zadovoljni z obravnavo, strokovnostjo in celotnim odnosom, čeprav sem bila na začetku precej skeptičen do psihoterapije.. V 4 mesecih smo ob pomoči terapevta dosegli svoj cilj, težave so izzvenele. Hvala, opravljate odlično."

- Oče, 42 let

“Menim, da je delo na vrhunskem nivoju in je za vsakogar, ki pride k vam, tako lepo poskrbljeno, da zagotovo nimam pripomb.”

- Skrbnica 12 letne deklice

Ostanimo povezani 

Prejmi novice, članke in informacije o novih izobraževanjih ter delavnicah naravnost v svoj e-poštni predal:

Ne pošiljamo neželjene pošte. Odjavite se lahko kadarkoli!