Star┼í, ki ZMORE druga─Źe

O nas

Lunina vila nudi psihosocialno in psihoterapevtsko pomo─Ź otrokom in odraslim v stiski. Otrokom in mladostnikom, ki so pre┼żiveli zlorabo pa to pomo─Ź nudimo brezpla─Źno. Na┼ía ekipa strokovnjakov in terapevtov je opremljena za razli─Źne probleme ter stiske posameznika in tako ponujamo razli─Źne principe dela: principih na travmo usmerjene igralne, likovne, sistemske in humanisti─Źne psihoterapije. Kot dodatno dejavnost in podporo psihoterapiji nudimo tudi razli─Źne delavnice za otroke in odrasle.

Za uspe┼íno zagotavljanje na┼íega poslanstva prepre─Źevanja zlorab in travm v otro┼ítvu, nudimo ┼íirok spekter izobra┼żevanj za pedago┼íke in druge strokovne delavce.


POSLUŠAMO. VERJAMEMO, POMAGAMO.

Naša ekipa

Nina Kralj

Uni. dipl. biopsihologije, MSc Counselling studies

Direktorica, izvajalka svetovanj za star┼íe, vodja izobra┼żevanj

Natalija Ko─Źar

Sistemska terapevtka, mag. psihoterapevtskih znanosti

Izvajalka individualnih, partnerskih, dru┼żinskih terapij in obravnav odraslih┬á

Kamila Holla

Prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike, mag. terapevtske pedagogike

Izvajalka igralnih terapij za otroke do 12. leta, svetovanj za starše, izvajalka supervizije za pedagoške delavce, izvajalka filialne terapije

Gašper Kuralt

Mag. zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializant zakonske in dru┼żinske terapije

Izvajalec individualnih terapij za otroke, mladostnike in odrasle

Darja Gebert

Mag. zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializantka zakonske in dru┼żinske terapije

Izvajalka individualnih terapij za otroke, mladostnike in odrasle

Luka Vi┼żintin

Mag. zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializant zakonske in dru┼żinske terapije

Izvajalec izobra┼żevanj ter individualnih obravnav za otroke, mladostnike in odrasle

Naša podporna ekipa

Bernarda ┼Żu┼żek ┼átravs

Diplomirani upravni organizator

Vodja spletne trgovine in administrativna pomo─Ź

Nina Kralj

Uni. dipl. biopsihologije, MSc Counselling studies

Verjamem, da je vsak otrok svoj unikaten svet, ki ga ┼żelim spoznati na njemu prijeten na─Źin; skozi igro, pogovor in kreativne medije, zato moja terapevtska usmeritev izhaja iz humanisti─Źne teorije, ki pravi, da je posameznika treba obravnavati celostno in mu v terapevtskem odnosu zagotoviti varno in empati─Źno okolje, kjer bo lahko razvijal svoje potenciale, premagal notranje stiske in osebnostno rasel.

Sem diplomantka biopsihologije Univerze na Primorskem in magistra svetovanja in psihoterapije University of Edinburgh, po srcu pa predvsem oseba z veliko strasti do dela z otroki ter glasna zagovornica prepri─Źanja, da prav vsak otrok ┼íteje. Profesionalne in osebne izku┼ínje, radovednost ter pomanjkanje tovrstnih storitev v Sloveniji so botrovali dejstvu, da sem ustanovila In┼ítitut za za┼í─Źito otrok Lunina vila, so. p., za katerega si ┼żelim predvsem, da postane varno zavetje tako za otroke z izku┼ínjo travme kot njihove svojce.

Lunini vili sedaj pomagam kot svetovalka za skrbnike in svojce, vodim izobra┼żevanja za strokovnjake in prostovoljce ter predvsem kot terapevtka za otroke do 10. leta starosti. Trenutno pridobivam certifikat iz psihotravmatologije in na travmo usmerjene terapije, predvsem pa z neprestanim delom na sebi, strokovnim izpopolnjevanjem in supervizijo skrbim za strokovnost tako svojega kot na┼íega timskega dela.

Natalija Ko─Źar

Specializantka sistemske psihoterapije

Sem specializantka sistemske psihoterapije z velikim zanimanjem za raziskovanje dru┼żinskih, partnerskih in vseh drugih odnosov, tudi tistih znotraj nas. Moja vloga v Lunini vili je nudenje pomo─Źi tistim, ki sestavljajo otrokovo podporno okolje; star┼íem, svojcem in drugim bli┼żnjim.

V varnem, podpornem in so─Źutnem vzdu┼íju ┼żelim ustvariti prostor za vsakega, ki se znajde v stiski. Verjamem, da je ob pravi podpori in posameznikovi odlo─Źitvi lahko vsaka, ┼íe tako te┼żka stiska, tudi neprecenljiva mo┼żnost za osebno rast in razvoj.

Gašper Kuralt

Mag. zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializant zakonske in dru┼żinske terapije

Verjamem v mo─Ź zdravih odnosov, usmerjenih v so─Źutje, sprejemanje, igrivost in preprosto: pogovor. To se odra┼ża tudi pri mojem delu. K In┼ítitutu Lunina vila sem se pridru┼żil, ker bom tu delo z mladimi in odraslimi lahko z veseljem nadaljeval obkro┼żen s strokovnjaki mnogih strokovnih smeri. Delo z ljudmi mi predstavlja veselje in izziv, saj se med tem ─Źasom vzporedno ┬╗ho─Źem no─Źem┬ź u─Źim tudi veliko o sebi.

Sem magister zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializant zakonske in dru┼żinske terapije. ┼Żeljo po delu z ljudmi v stiski sem imel ┼że od srednje ┼íole, kjer sem bil usmerjen v grafi─Źno oblikovanje. Sedaj pa sem si pridobil izku┼ínje na podro─Źju mladih v stiski na TOM Telefonu, v skupinah za samopomo─Ź za star┼íe, skupinah za zdravljene alkoholike, skupinah za pare in individualne terapije.

Kamila Holla

Prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike, mag. terapevtske pedagogike

Eden bolj jasnih spominov iz ─Źasa ┼ítudija terapevtske pedagogike (Univerza Komenskega, Slova┼íka) je prvo sre─Źanje z igralno terapijo, ki me je tako prepri─Źala, da sem se odlo─Źila tudi za strokovni izpit s tega podro─Źja. Kasneje sem se znanje obogatila s principi na otroka
orientirane igralne terapije (Play Therapy Institut, Slova┼íka) in se vsakodnevno prepri─Źujem o njeni ┼íirokospektralni u─Źinkovitosti. Trenutno svoje znanje nadgrajujem s principi sinergijske igralne terapije
(Synergetic Play Therapy Institute, ZDA), ki uglašeno dopolnjuje moje dosedanje znanje.

Poleg igralne terapije, ki je namenjena otrokom do dvanajstega leta starosti, izvajam te─Źaj filialne terapije - terapije vezi med star┼íem in otrokom (Play Therapy Institut, Slova┼íka) z namenom spodbuditi celjenje
in poglobitev tega, za otroka najpomembnej┼íega, odnosa. Usposabljala sem se tudi pri drugih vrhunskih strokovnjakih, kot so Sue Brennan (Integrativni pristop v terapiji travme), Karen Stagnitti (Nau─Źi se igrati), Deb Dana (polivagalna teorija), Bonnie Badenoch (terapija travme), Karen Fried (elementi ge┼ítalt igralne terapije) in drugih.
Svoje izku┼ínje s podro─Źja vzgoje in izobra┼żevanja v povezavi z znanjem delim v obliki izobra┼żevanj, delavnic in podpornih skupin na strokovne delavce.

Na podro─Źju du┼íevnega zdravja sem zagovornica zgodnje obravnave. Posku┼íam prispevati k ozave┼í─Źanju ┼íir┼íe dru┼żbe o pomenu zgodnje in razvojne travme in spremeniti splo┼íno miselnost, da so otroci trpe┼żni in
bodo te┼żke izku┼ínje z lahkoto pozabili, prerasli. Pri svojem delu uporabljam znanje, ki ga nenehno nadgrajujem, ter ve┼í─Źine in senzibilnost, ki so sad dolgoletnih izku┼íenj dela z ranljivimi skupinami.

Luka Vi┼żintin

Mag. zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializant zakonske in dru┼żinske terapije

┼Że od nekdaj me spremlja ljubezen do zgodb, ne samo tisto, kar se pripeti, temve─Ź tudi ka vse se dogaja v glavah likov, ki si delijo pot. Spra┼íevanje o ─Źlove┼íki naravi in ugotavljanje zakaj se je lik odlo─Źil za tak┼íno ali druga─Źno pot, me je pripeljalo do ┼ítudija o ljudeh, ki se je za─Źel na pedagogiki in andragogiki ter nadaljeval na magisteriju iz zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudijev. Izobrazbo sem nadaljeval na programu izpopolnjevanja iz zakonske in dru┼żinske terapije, ─Źemur je sledil enoletni sta┼ż na Fran─Źi┼íkanskem dru┼żinskem in┼ítitutu. Zanimanje za ─Źlove┼íko psiho, sem zadovoljeval z dodatnimi izobra┼żevanji na podro─Źju terapevtske obravnave otrok na In┼ítitut Bli┼żina in z udele┼żbo na drugih delavnicah in izobra┼żevanjih s podro─Źja psihoterapije in pedagogike. Tekom ┼ítudija sem izku┼ínje nabiral v ┼íoli v vlogi svetovalnega delavca in u─Źitelja dodatne strokovne pomo─Źi. ┼Żelja po raziskovanju in globljem spoznanju ─Źloveka, se nikakor ni umirila, ampak me je popeljala na doktorski ┼ítudij smeri zakonske in dru┼żinske terapije, na katerem upam, da bom ┼íe bolje spoznal ─Źlove┼íko naravo.

Bernarda ┼Żu┼żek ┼átravs

Diplomirani upravni organizator

Z Lunino vilo sodelujem ┼że nekaj ─Źasa. V za─Źetku je bilo na┼íe sodelovanje bolj po poslovni plati, v leto┼ínjem letu pa sem se na pobudo direktorice Nine pridru┼żila ekipi Lunine vile, s katero snujemo in ustvarjamo ─Źudovite zgodbe za prihodnost. Pri Lunini vili skrbim, da naro─Źeni izdelki iz Vilinega butika pridejo ─Źimprej do vas, obenem pa nudim podporo pri prodaji izdelkov, saj z nakupom le-teh finan─Źno pomagate , da Lunina vila lahko opravlja svoje ─Źudovito poslanstvo. Osebno sem zelo empati─Źna oseba in se me zgodbe otrok, ki so pre┼żiveli zlorabo, pa naj bo to ─Źustvena, fizi─Źna ali spolna, zelo dotaknejo. Preko Lunine vile imam ob─Źutek, da lahko nekaj dam ÔÇŽ dam sebe, svoje znanje, izku┼ínje in da s tem pomagam. Menim, da je skrb za nemo─Źne, pa naj bodo to otroci, starostniki ali pa ┼żivali, nekaj temeljnega in bi morala biti na┼íe osnovno vodilo v ┼żivljenju.

Seveda pa si ─Źas za nekoga drugega lahko vzamemo le, ─Źe znamo v prvi vrsti poskrbeti zase. To pa je vodilo, ki mi zadnja leta daje smernice v ┼żivljenju. Dati v prvi vrsti sebi tisto, kar dajemo drugim. Da se znamo umiriti, si vzeti ─Źas za naravo, ┼żivali, hobi ter da si dovolimo delati napake in se iz njih u─Źiti, ustvarjati nove lekcije. ─îas zase je tudi ena od miselnosti, ki ji pri Lunini vili dajemo velik poudarek. Zatorej, bodite dobri do sebe in le na ta na─Źin boste lahko to brezpogojno dajali tudi drugim.

Darja Gebert

magistrica zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializantka zakonske in dru┼żinske terapije

Ko se ozrem na svoje otro┼ítvo mi spomin pobo┼ża ogromno ─Źudovitih trenutkov, ne manjkajo pa niti tisti manj lepi, tisti, katere bi v primeru izbire zavrnila. Danes sem hvale┼żna tudi za tiste in vse, kar mi je pomagalo oblikovati mojo pot skozi ┼żivljenje in dejavnosti, kjer sem iskala in odkrivala resni─Źno sebe in notranji mir. Tekmovalni ┼íport, slu┼żba, potovanja, delo z otroki in ┼ítudij so bile dejavnosti, ki so vse bolj naslavljale spe─Źe ob─Źutke lastnega telesa in duha, zaradi ─Źesar je ┼żivljenje dobilo smisel. Danes vem, da je vsakdan dar, da raste┼í, odkriva┼í svet, ljudi in globine lastne osebnosti. In kakr┼íenkoli ┼że je na┼í vsakdan, vedno nam ponuja mo┼żnost, da o njem napi┼íemo lepo zgodbo.

Nikoli ne obupaj! To me vodi tudi v terapevtskem delu. Sem magistrica zakonskih in dru┼żinskih ┼ítudij, specializantka zakonske in dru┼żinske terapije. Ekipi Lunine vile sem se pridru┼żila, ker je v veselje delati z ekipo strokovnjakov, ki se medsebojno podpirajo in spodbujajo k iskanju, raziskovanju in ustvarjanju pozitivnih izku┼íenj za otroke in odrasle. Ekipi, ki ji je mar za vsakega otroka in odraslega, ki soustvarja otro┼íki svet in nenazadnje svet vsakega od nas.

Ostanimo povezani 

Prejmi novice, ─Źlanke, in informacije o vodenih aktivnostih naravnost v svoj e-po┼ítni predal: