Starš, ki ZMORE drugače

Psihoterapija in psihosocialna pomoč

V življenju se pogosto soočamo z izzivi, ki se nam zdijo nepremagljivi. Če se počutiš ujet/a in se soočaš z izzivi, ki jih ne moreš premagati sam/a, si na pravem mestu. Enako kot obisk zdravnika, ko smo fizično bolni, je obisk terapevta ključen, ko se spopadamo z duševnimi težavami. Prošnja za pomoč je izraz moči in poguma, prvi korak k pozitivnim spremembam. Enako pomembno je, da poskrbimo za naše otroke, ki se soočajo s težavami in izzivi. Naša organizacija nudi tudi strokovno podporo za otroke, ki so doživeli težke izkušnje. S pomočjo terapevtov lahko otrokom pomagamo premagati stiske, se spoprijeti s svojimi občutki in najti notranjo moč za soočanje z izzivi. Skupaj lahko najdemo pot do boljšega počutja za vse člane družine. Če čutiš, da bi ti lahko naša podpora koristila, te vabimo, da si ogledaš naše storitve in odkriješ, kako ti lahko pomagamo na poti do boljšega počutja in življenja.

Pri našem terapevtskem delu se osredotočamo na uporabo različnih psihoterapevtskih pristopov, ki jih prilagodimo glede na potrebe in individualne značilnosti vsakega klienta. Vsak posameznik je edinstven in ima svoje specifične potrebe ter cilje, zato je ključno, da psihoterapevtski pristopi odražajo to individualnost in se prilagajajo posameznikovemu trenutnemu stanju.

Psihoterapevtski pristopi, ki jih uporabljamo pri terapevtskem delu

IGRALNA TERAPIJA: 

Je oblika terapije, kjer se uporablja tehnika igre. Preko igre otrok vstopa v lastni svet doživljanj in se izraža na njemu lasten način. Igra je za otroka to, kar je verbalizacija za odraslega. Igra je medij, s katerim otrok izraža svoja čustva, preučuje odnose, opisuje izkušnje, razkriva želje in se samoizpolnjuje. Igralna terapija ni analitična, ne ocenjuje otroka in ni usmerjena na kategoriziranje, ampak v ustvarjanje varnega prostora, kjer otrok lahko komunicira na svoj način (preko igre).

 

RELACIJSKA ZAKONSKA IN DRUŽINSKA TERAPIJA (RZDT): 

Združuje spoznanja iz različnih psiholoških teorij in nevroznanosti ter se osredotoča na odnose, ki lahko spremenijo osnovne vzorce obnašanja. Terapija nam pomaga  ozavestiti in razumeti izrinjene vsebine ter spremeniti temeljne vzorce odnosov, ki jih smo razvili že v otroštvu. Naši odnosi s starši oblikujejo naše čustveno doživljanje, ki ga nezavedno ponavljamo v odraslih odnosih, še posebej v partnerskih. Težavni odnosi se ponavljajo, dokler ne razrešimo teh osnovnih vzorcev. Za uspešno terapijo je ključen spoštljiv, sočuten in varen terapevtski odnos.

 

SISTEMSKA PSIHOTERAPIJA:

Sistemski pristop v psihoterapiji se osredotoča na odnose - kako posameznik vpliva na druge in kako drugi vplivajo nanj. Raziskuje, kako se na podlagi teh interakcij oblikuje naše vedenje in doživljanje življenja. Cilj terapije je zmanjšati simptome, kot so tesnoba ali depresija, ter izboljšati kakovost življenja, še posebej v partnerskih, družinskih in delovnih odnosih.  

 

Mnenja o terapijah v Lunini vili:

"Želim si, da bi v najtežjih trenutkih življenja vsak imel dostop do strokovnjakinje kot ste vi - srčna, sočutna, topla, izjemno strokovna pa tudi zelo direktna ko je to potrebno. Hvala!”

- mama 39 let

“Rada bi se vam zahvalila za vse, kar ste naredil zame v teh mesecih. Bil ste mi na voljo, ko sem potrebovala pogovor, dal ste mi varen prostor, kjer sem lahko povedala kaj me teži ..." 

- Tatjana 28 let

"Hvala! - Ker si se globoko dotaknila mojega življenja. - Da sem ti všeč tudi, ko zgledam grozno. - Da si me pohvalila, ko sem si to zaslužil. - Da me vidiš tudi, če sem tiho. - Da me imaš rada, ko sem najbolj na tleh. - Da si se z menoj veselila mojih uspehov. - Da si me objela, ko mi je bilo težko."

“Danes sva prišla domov iz terapije in moj sin je prvič po več mesecih zvečer mirno zaspal. Ne vem kaj sta počela, ampak to je čudež. Hvala vam!”

- oče, 38 let

Ostanimo povezani 

Prejmi novice, članke in informacije o novih izobraževanjih ter delavnicah naravnost v svoj e-poštni predal:

Ne pošiljamo neželjene pošte. Odjavite se lahko kadarkoli!