Naredil si me starejšo kot sem bila …

Naredil si me starejšo kot sem bila …

Naredil si me starejšo kot sem bila …

V tem otroškem svetu sem nekega večera prejela precej orisno sms sporočilo iz neznane številke. Besede so mi bile tuje, a vendar sem prepoznala njihov pomen… Ne spomnim se več, kaj vse je pisalo, odmevajo le še besede ki so me najbolj šokirale… »Rad bi ti jo lizal«. Kot rečeno v mojih otroških možganih ni bilo jasne povezave kaj to je, čeprav sem nekako vedela. Sprva sem mislila da se nekdo šali in na sms sem odgovorila z: »Kdo je to?« Seveda pa nisem prejela odgovora ampak zgolj nadaljevanje prejšnega sms-a.
Ker me je vse skupaj precej prestrašilo, nisem več odgovarjala na sporočila. Vendar se sms-i niso končali tisti večer. To se je nadaljevalo še kakšen mesec ali dva, čeprav ne vsak večer. To so bile majhne granate groze, ko je zvečer zapiskal telefon, in glas v ozadju mi je že naznanjal, da vem kdo mi pošilja sms. Zadnji sms ki sem ga prejela po dveh mesecih je naznanjal da bom prejela sliko. Kakšno sliko, nisem vedela… Čas je tekel naprej in zadevo sem najvrjetneje potisnila v ozadje svojih možganov.
Sredi pomladi, sem se vračala lahkotno iz šole domov. Kot ponavadi, sem ob prihodu domov pobrala pošto iz nabiralnika. Vedno sem hotela dobiti pošto na moje ime (zdelo se mi je tako zanimivo da ti nekdo piše), ampak tokrat, ko je bilo dejansko z roko napisano moje ime na kuverti, ni bilo navdušenja, ampak strah ki me je paraliziral do kosti. Nekako sem čutila in nekako sem vedela kaj se nahaja znotraj kuverte. Vseeno sem jo odprla. Kako naj opišem ta trenutek? Kako naj zadanem občutke otroka ko odkrije nekaj takega? Nisem vedela kaj je to erekcija in kako zgleda. Ko sem odprla kuverto je bila ta luknja izobraževanja zapolnjena na enega bolj neprimernih načinov.
Pred mano je bila slika REALNEGA penisa v erekciji. Počutila sem se kot da me je nekdo obvezal z ledeno vrvjo in vse moje okončine so bile negibne. Moja usta so se zaprla in oči so ostale odprte, ne da bi kaj videle. Zamrznila sem do kosti in še dlje. Ni me bilo več.
Potisnjena sem bila v meni tako zelo tuj in neznan svet, da ne vem kako sem sploh lahko funkcionirala preostali del dneva. Bila sem odsotna in izogibala sem se vsakemo kontaktu z mojo družino. Moje misli so drvele, sočasno pa niso delovale. Ni bilo razlage in vse kar sem lahko videla je bil pokončen, kosmat, ogaben, čuden, smrdeč, neprijeten, OGABEN, grozeč penis.
Hvala bogu za materinsko intuicijo. Do večera je mami zbezala ven iz mene kaj se je zgodilo. Še zdaj lahko čutim srd moje mami, ko je videla sliko. Cela družina je obstala. Kisika ni bilo.
Odpeljali smo se na policijsko postajo. Pokazala sem vsa sms sporočila in sliko. Zasliševali so me več kot dve uri. Nobene socialne delavke ni bilo prisotne in na zasliševanju sem bila sama. Stara sem bila 14 let. Bila sem otrok. Zasliševal me je kriminalist ki me je spraševal po mojih odzivih na te sms-e, po mojih odnosih do sošolcev, sosedov in sorodnikov. Spraševal me je kakšne slike objavlam na socialnih omrežjih in ali imam zakrito okno v sobi. Na koncu zasliševanja mi je povedal sledeče: Po sliki sodeč, je penis pripadal moškemu staremu nekje med 25 in 35 let. Povedal mi je da so najpogosteje za spolne zlorabe odgovorne osebe ki so ti blizu. Nato me je vprašal ali poznam moškega v taki starosti. Odgovr je bil ja.
Tu se zgodba konča. Odkrili niso ničesar, ostal mi je le spomin in zelo globoko zavedanje da je bil to najvrjetneje bližnji sorodnik ali sosed. Seveda, temu ni nujno tako… A to je ostalo z mano. Večno vprašanje… Si bil res ti? Si me res ti tako zelo prizadel?
Ali je ta penis sploh kdaj vedel kako zelo nezrela sem bila? Ali je ta penis kdaj vedel kako zelo sem se bala penisa v erekciji še kar nekaj let po tem dogodku? Ali je ta penis vedel kaj dela?
Dogodek sem v večji meri že dodobra prežvečila in pozabila. Z mano ostaja le še jeza, jeza spoznanja da je bila to odrasla »odgovorna« oseba, ki je to naredila načrtovano, in da to ni bil zgolj impulz, ampak serija dogodkov in akcij ki jih je ta oseba naredila. Jeza ostaja. Še vedno je z mano in še vedno lahko rečem da če bi kdaj izvedela kdo je to bil, bi tolka s kijem po njemu. »Ali veš da sem bila OTROK!!? Ali veš da si mi uničil spolnost še preden sem vedela da obstaja?? Ali veš da te sovražim!? Kako nimaš poguma se soočiti z menoj!? Ti si me soočil z realnostjo, sedaj pa se ne upaš soočiti z mano??«
Ne vem če bom lahko kdaj prebolela nevedenje kdo je to povzročil.

Swipe up