Zvezdne sanje

25,00 €

Po puhastih oblačkih se otrok v družbi Polmeseca lahko varno sprehodi vselej, ko se sreča z neprijetnimi čustvi, ki trmasto vztrajajo z njim.

Slikanica Zvezdne sanje je pravljična meditacija.

To slikanico boste prebirali znova in znova. Je odlična izbira za večerno branje. Podobno kot zobna krtačka, ki pred spanjem očisti zobe, ta knjižna uspavanka spere temne občutke, ki so otroka v dnevu, ki se poslavlja, morda obiskali. Seveda pa na zvezdni potep ni treba čakati prav do večera!

Slikanica Zvezdne sanje je pravljična meditacija. Na knjižnem potepu se otrok v družbi Polmeseca, sestrice Lune in sončnih zvezdic sprehodi po puhastih oblačkih. V plesu ritma besed in čudovitih ilustracij spoznava različna čustva, prijetna in manj prijetna. Spoprijatelji se z njimi, ugotovi, da jih je povsem naravno čutiti in se je varno soočiti z njimi, nato pa jih spustiti in jih zamenjati s toplimi občutki srečne sreče, pogumnega poguma in brezskrbne brezskrbnosti. Otroka posuje z zlatim mirom in ga ponese v svet, kjer je vse mogoče, kjer je varen, ljubljen in srečen.

Avtorica pravljične meditacije: Petra Šuštar
Zvezdne sanje je ilustrirala Zorana Živić.

To slikanico boste prebirali znova in znova. Je odlična izbira za večerno branje. Podobno kot zobna krtačka, ki pred spanjem očisti zobe, ta knjižna uspavanka spere temne občutke, ki so otroka v dnevu, ki se poslavlja, morda obiskali. Seveda pa na zvezdni potep ni treba čakati prav do večera! Po puhastih oblačkih se otrok v družbi Polmeseca lahko varno sprehodi vselej, ko se sreča z neprijetnimi čustvi, ki trmasto vztrajajo z njim.

Kaj pa so o slikanici povedale Zvezdne vile, bralke, ki so Zvezdne sanje prebrale še pred izzidom?

“Čudovito mavrično popotovanje osvetli  marsikatero otroku nedojemljivo okoliščino, ter umiri občutke, ki se nizajo skozi dnevna dogajanja.
Hvala Petri za krasno popotnico otrokom vseh starosti, tudi tistim, ki se skrivamo v odraslih oblačilih.”

Mateja Casar, raziskovalka naravnega sporazumevanja Naturalogos

“Najprej sem ostala brez besed in rekla le uauu. Hvala, spet si me popeljala v čarobni svet, tako kot že večkrat. A ta slikanica mi je še posebej všeč. Potovanje med zvezde prinese popolno lahkotnost in sproščenost. Občutek imam, da sem res tam in opazujem vse te svetlikajoče se zvezde in luno. Vse misli potihnejo, vse skrbi odidejo, srce pa objame ljubezen. Čarobni zvezni prah me napolni in prinese novo energijo, zaupanje, moč in občutek sreče. Veselim se, da bom kmalu lahko delila to z otroki.”

Maja Podpečan, učiteljica joge za otroke

Poglej si še drugi dve pravljični meditaciji: Smaragdni gozd želja in Čarobno drevo!

Swipe up