Zaradi letnega dopusta bodo naročila oddana do 8. 8. 2022 odposlana z zamudo!

Pravljična meditacija: Čarobno drevo

23,00 €

Pravljična meditacija, ki otroke uči sprejemanja sebe in drugih. Naj z njeno pomočjo nikoli ne pozabijo, kako popolna bitja so v svoji izvorni lepoti. Naj v sebi ohranijo svojo edinstveno lučko. V slikanici pa naj najdejo zatočišče in tolažbo tudi takrat, ko občutijo, da njihova lučka ni dovolj. Dovolj svetla, dovolj lepa, dovolj …

Na zalogi
SKU
Pravljična meditacija: Čarobno drevo

Slikanica Čarobno drevo je mlajša sestrica Smaragdnega gozda želja in prav tako ni povsem običajna. Je pravljična meditacija, ki otroke uči sprejemanja sebe in drugih. Naj z njeno pomočjo nikoli ne pozabijo, kako popolna bitja so v svoji izvorni lepoti. Naj v sebi ohranijo svojo edinstveno lučko. V slikanici pa naj najdejo zatočišče in tolažbo tudi takrat, ko občutijo, da njihova lučka ni dovolj. Dovolj svetla, dovolj lepa, dovolj …

Tople besede Petre Šuštar se v slikanici nežno objemajo z ilustracijami Zorane Živić.

»Sem preveč tiha? Preglasna? Premalo družabna? Preveč klepetava?« sem se spraševala. Kdo v svojih rokah drži meter in presoja, kdaj sem preveč, kdaj premalo in kdaj ravno dovolj? Je svet res tako črno bel? Ne! Moj svet lahko začaram in ga potresem z zlatim prahom. V njem brsti sprejemanje, žubori ljubezen in raste empatija. V mojem svetu me grejejo mehki sončni žarki in me obliva varen objem smaragdnega miru.

Moj svet je lahko tudi tvoj. Zateči se vanj, ko se ti zdi, da nisi dovolj. Naj te ljubeče potolaži in mehko objame. Ta svet naj bo tudi svet vseh otrok. Ni treba, da kdaj pozabijo, kako popolna bitja so v svoji izvorni lepoti. Ni treba, da se ponovno učijo sprejemanja sebe. Naj raje ohranijo svojo edinstveno lučko v sebi.
Vstopi v slikanico Čarobno drevo, popelji vanj svoje otroke in skupaj posujmo naš planet z začimbo ljubezni in sprejemanja. Tako toplo nam bo zadišala.

Petra Šuštar, avtorica

”Če si mislil, da se Čarobno drevo nahaja v Smaragdnem gozdu želja, si se zmotil. V Smaragdni gozd si šel, ko si iskal mir. K Čarobnemu drevesu pa se podaj, da bi se spomnil, kako čudovito pisan si in kako tvoji odtenki še bolj zažarijo v pravi družbi. Lepi so. In lepo dišijo.”
Zorana Živić, ilustratorka

Swipe up