Počitniška varstvaPočitniška varstva - Zmorem sam

children-g1f0aa5d1a_1920

Dnevna počitniška varstva za otroke od 5. do 13. leta starosti, ki so mnogo več kot le odmor od šole

Potekajo v manjših skupinah, največ 8 otrok, v naših prostorih na Celovški 72, veliko časa pa bomo preživeli tudi zunaj, v naravi! Od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00. 

Po dogovoru obstaja tudi možnost doplačila za zgodnejši prihod v varstvo in maksimalno 30 minutni kasnejši odhod otroka.

Več informacij na: jerica@luninavila.si ali 031 665 266.

ZAKAJ počitniško varstvo Zmorem sam?

Počitnice niso samo odmor od šole in napornega učenja. So čas, ko lahko otrok odkriva, spoznava ter raziskuje dele sebe, za katere med matematiko in angleščino preprosto zmanjka časa.

Otroci se bodo v varstvu srečali z vprašanji, kot so...

Kdo sem, kaj so moje močne lastnosti, kje se še lahko izboljšam, o čem sanjam? Katera čustva že prepoznam ali pa se jih bom še naučil/a prepoznati? Zmorem sprejemati drugačnost?

Vse te odgovore bomo iskali na 5 dnevnih počitniških varstvih (izjema je zadnji termin, ki traja 4 dni), kjer dajemo glavni poudarek učenju samostojnosti in razvoju tako čustvene kot tudi socialne inteligence. Skupina je majhna, saj si želimo, da vsak otrok dobi tisto, kar najbolj potrebuje, prav tako je program sestavljen glede na individualne potrebe vključenih otrok.

Prosta, vodena igra in ustvarjanje bodo otroke sprostili, vaje čuječnosti, meditacije in druge kreativne aktivnosti pa jim bodo pomagale, da se bodo umirili, vzpostavili stik s seboj, z naravo in živalmi, predvsem pa pri tem neizmerno uživali.

Veliko časa bomo preživeli tudi zunaj in se igrali v parku Tivoli ter na ta način poskrbeli za svoje počutje. 

Odkrivali bomo svoja čustva, raziskovali, zakaj smo si tako različni in kaj nas združuje, se učili izražati svoje počutje, trudili se bomo vzpostaviti prijazno komunikacijo, ter spletli medsebojna prijateljstva. Vsak teden bodo na voljo aktivnosti usmerjene na spoznavanje sebe, drugih in živali, kreativno razmišljanje in prav tako športno aktivnost. 

Vse vstopnine so že vključene v ceno (tudi prevozi).

Vsak termin bo nekoliko drugačen, saj se bomo sproti prilagodili dinamiki posamezne skupine med tem, ko bodo osnovne aktivnosti ostale enake v vseh terminih. Vsak termin pa bo imel tudi presenečenje (športna in poučna aktivnost) - več pa razkrijemo v prihodnjih mesecih.

Predstavitev počitniških varstev z Nino in Jerico

Kako poteka naš počitniški dan?

 • Začnemo z jutranjim ritualom (sproščanje, meditacija, itd.) v katerem odpremo tudi temo dneva (kdo sem, moja čustva, moje telo je moj zaklad itd.)
 • Pojemo zajtrk, ki si ga vsak pripravi sam in nato za seboj tudi sam pospravi.
 • Sprehod in prevetritev možgančkov, igra zunaj.
 • Raznoliko kosilo (tudi prilagojeno otrokom s posebnimi prehrambenimi dietami). Vsak otrok ima priložnost pomagati pri pripravi kosila. 
 • Čas za kreativno ustvarjanje, različne aktivnosti na temo dneva.
 • Malica.
 • Zaključni ritual in skupni krog, kjer naredimo refleksijo dneva.

Kaj bo z udeležbo pridobili tvoj otrok?

 • 5 brezskrbnih in uživaških počitniških dni.
 • Učenje samostojnosti na zabaven način.
 • Razvoj pozitivne samopodobe in grajenje notranjih virov moči.
 • Razvoj čustvene in socialne inteligence skozi različne kreativne aktivnosti.
 • Spoznavanje z živalmi in naravo.
 • Nova prijateljstva in poznanstva.

Poleg treh obrokov, so otrokom skozi cel dan na voljo zdravi prigrizki (sadje, oreščki) in pijača. V skupini stremimo k temu, da nudimo raznoliko prehrano in omogočimo, da otroci sami presodijo kaj in koliko lahko pojejo. Pri prehrani jih ne omejujemo temveč spodbujamo, da sledijo smernicam in prehranskim navadam, kot jih imajo v domačem okolju. Seveda se v primeru alergij, zdravstvenih prehrambenih diet o tem predhodno posvetujemo s starši/skrbniki. Obroki se tudi razlikujejo glede na dnevne aktivnosti. Zavedamo se, da je poln trebušček osnova za uspešno delo z otrokom.

Kdo bo vodil skupino in poskrbel, da bo tvoj otrok preživel nepozabnih 5 dni?

Sem Jerica in že peto leto vodim varstva - “Zmorem sam”.

Sem oseba, ki je z vsakim dnem sem bolj zaljubljena v življenje, svoje delo, glasbo in še bi lahko naštevala. V svojem prostem času se rada podružim s svojimi nečakinjami, preberem kakšno knjigo, se odpravim na kakšen hribček in se posladkam z najljubšo čokoladico. 

Po izobrazbi pa sem diplomantka psihosocialne pomoči, ki vsak dan stremi k temu, da ti znanja ne more vzeti nihče.
Zato se redno izobražujem na področju odnosov, psihološkega razvoja otrok in njihovih možgančkov ter načini pomoči otrokom, ki se znajdejo v stiski.

Pri vodenju mi bo pomagala tudi vila Pia…

V življenju me na vsakem koraku spremlja moja kreativna žilica, ki pa jo z največjim veseljem podelim z družino, sodelavci in prav tako otroki. Lunini vili pomagam že 4. leto, letos pa bom prvič prisotna na prav vsakem terminu varstev. Mislim, da je moja močna točka sprejemanje, dobra volja in pa humor, kar menim, da pripomore v delovnem okolju. Zelo rada se pohecam in z lahkoto prebudim otroka v sebi, to se izrazi tudi na poletnih varstvih, kjer se na željo otrok z veseljem pridružim kakršni koli igri. 

Sem diplomantka psihosocialne pomoči in še nadgrajujem svojo izobrazbo na magistrskem študiju. V prihodnosti pa imam izjemno močno željo, nadgraditi svoje psihosocialno znanje tudi z drugimi, kreativnejšimi tehnikami kot so risanje, slikanje, glasba, ples in podobno. 

Poletna počitniška varstva so za naju pomembna in dragocena iz večih vidikov...

Prvi bi definitivno bil ta, da na počitniških varstvih ne ”zrastejo” samo otroci, ampak rastemo skupaj. Vsak  otrok je zgodba zase, zato je tudi vsak termin počitniških varstev zares poseben in malo drugačen, prilagojen skupini. Res ze zavedam, da je vsak otrok edinstven in da je zelo pomembno, da si za vsakega otroka vzamemo čas, mu damo prostor in se uglasimo na njegov jezik ljubezni, ki ga potrebuje. Moja želja je skozi pristno otroško igro, zgodbe, ustvarjanje in pozitivne izkušnje pomagati otrokom, da bi se počutili vredne, ljubljene in pomembne.

Zato varstva Zmorem sam potekajo v manjših skupinah, da se vsak izmed otrok počuti videnega, ljubljenega in del skupine. Varstva so mi dala velik vpogled v svet malih glavic, njihovo igro in njihov način razmišljanja.

Vedno znova sem presenečena nad tem, kako hitro lahko otroci ob njim primerni, igrivi komunikaciji in dopuščanjem izkušenj, naredijo velike spremembe. Da lahko otrok že v enem tednu osvoji, da igro ali po zajtrku pospravi za sabo. Za seboj pomije svoj krožnik ,vilico, nožek in kozarec, da bo jutri lahko pil in jedel iz čistega krožnika in kozarčka. Da je morda še v torek potreboval pomoč pri mazanju masla na kruh, v petek pa to želi s ponosom narediti sam. Da lahko ponosno povedo v čem so dobri in kaj bi želeli še izboljšati. Da zmorejo sprejeti sebe in otroke v skupini ne glede na razlike. Se med seboj upoštevati in si pomagati. Otroci kot male gobice skrkajo in opazujejo naše reakcije in besede ob različnih situacijah in se iz tega učijo, kako na primeren način izražati čustva in nas posnemajo. Velik uspeh je, ko otrok konec tedna zmore sam prepoznati svoja čustva in jih izraziti na primeren način, mi pa smo samo tam...ob njem v kolikor bi nas potreboval.

Vsak izmed otrok se z izkušnjami na varstvih razvija, kot zraste mala, drobna, skoraj nevidna gosenica v velikega, pisanega, svobodnega metulja. Kot starši pa si za svojega otroka verjetno želite, da z vsemi takšnimi izkušnjami razpre krila in poleti v svet.

Pri izvajanju bodo pomagali praktikanti Lunine vile, ki bodo skrbeli, da bo vse teklo kot mora. :)

Mnenja staršev


TERMINI

26. - 30.6. 2023
17. - 21. 7. 2023
28. - 31. 8. 2023 (nižja cena, saj je termin krajši)


BONUS 1
trije obroki/dan + vse vstopnine

BONUS 2
15 minutni individualni posvet z vodjo delavnic glede strokovnih opažanj v zvezi z vašim otrokom, v kolikor starš izrazi željo vodji

BONUS 3
15% popust na vse storitve in izdelke v Vilinem butiku


CENA

Redna cena: 230 eur
Za temin od 28. 8. do 31. 8. je cena 200 eur (krajši termin).
Ob prijavi dveh otrok ali več vam priznamo 20% popust.

Prijava na Počitniško varstvo - Zmorem sam

Za rezervacijo mesta je potrebno plačilo 50 % cene, drugo polovico je potrebno poravnati najkasneje 14 dni pred začetkom izbranega termina.

V primeru odpovedi manj kot 14 dni pred začetkom kupnine ne vračamo, razen v primeru odpovedi iz zdravstvenih razlogov (zdravniško potrdilo).

Termin od 28. 8. do 31. 8. je krajši, zato velja nekoliko nižja cena.

Po prejemu prijave vam bomo na e-mail naslov poslali potrditveno sporočilo z računom, po prejemu plačila pa bo mesto za vašega otroka dokočno rezervirano.

Več informacij na: jerica@luninavila.si ali 031 665 266.

Izvajalci bomo ves čas skrbeli za varnost in zdravje vaših otrok z upoštevanjem predpisov.

Swipe up