Počitniška varstvaPočitniška varstva - Zmorem sam

children-g1f0aa5d1a_1920

Dnevna počitniška varstva za otroke od 4. do 12. leta starosti, ki so mnogo več kot le odmor od šole

Potekajo v manjših skupinah, maximalno 10 otrok, v naših prostorih na Celovški 72, veliko časa pa bomo preživeli tudi zunaj, v naravi! Od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00. 

Obstaja tudi možnost doplačila za zgodnejši prihod v varstvo.

Več informacij na: jerica@luninavila.si ali 031 665 266.

ZAKAJ počitniško varstvo Zmorem sam?

Počitnice niso samo odmor od šole in napornega učenja. So čas, ko lahko otrok odkriva, spoznava ter raziskuje dele sebe, za katere med matematiko in angleščino preprosto zmanjka časa.

Otroci se bodo v varstvu srečali z vprašanji, kot so...

Kdo sem, kaj so moje močne lastnosti, kje se še lahko izboljšam, o čem sanjam?

Vse te odgovore bomo iskali na 5 dnevnih počitniških varstvih, kjer dajemo glavni poudarek učenju samostojnosti in razvoju tako čustvene kot tudi socialne inteligence. Skupina je majhna, saj si želimo, da vsak otrok dobi tisto, kar najbolj potrebuje, prav tako je program sestavljen glede na individualne potrebe vključenih otrok.

Prosta, vodena igra in ustvarjanje bodo otroke sprostili, vaje čuječnosti, meditacije in druge kreativne aktivnosti pa jim bodo pomagale, da se bodo umirili, vzpostavili stik s seboj, z naravo in živalmi, predvsem pa pri tem neizmerno uživali.

Veliko časa bomo preživeli tudi zunaj - na svežem zraku, vsak dan bomo hodili na sprehode, se igrali v parku Tivoli.

Učili se bomo risati mandale, odkrivali svoja čustva, raziskovali, zakaj smo si tako različni in kaj nas združuje, obiskali bomo živalski vrt in WOOP (skakanje na trampolinih) izdelali svoj nakit, se naučili komunicirati z živalmi, skrbeti zanje in spletli medsebojna prijateljstva.

Vse vstopnice so že vključene v ceno.

Vsak termin bo nekoliko drugačen, saj se nam bodo pridružili različni gostje, ki bodo naše počitnice še dodatno popestrili.

Predstavitev počitniških varstev z Nino in Jerico

Kako poteka naš počitniški dan?

 • Začnemo z jutranjim ritualom (sproščanje, meditacija, itd.) v katerem odpremo tudi temo dneva (kdo sem, moja čustva, moje telo je moj zaklad itd.)
 • Pojemo zajtrk, ki si ga vsak pripravi sam in nato za seboj tudi sam pospravi.
 • Sprehod in prevetritev možgančkov, igra zunaj.
 • Zdravo in okusno kosilo (tudi prilagojeno otrokom s posebnimi prehrambenimi dietami).
 • Čas za kreativno ustvarjanje, različne aktivnosti na temo dneva in obisk gostov.
 • Malica.
 • Zaključni ritual in skupni krog, kjer naredimo refleksijo dneva.

Kaj bo z udeležbo pridobili tvoj otrok?

 • 5 brezskrbnih in uživaških počitniških dni.
 • Učenje samostojnosti na zabaven način.
 • Razvoj pozitivne samopodobe in grajenje notranjih virov moči.
 • Razvoj čustvene in socialne inteligence skozi različne kreativne aktivnosti.
 • Spoznavanje z živalmi in naravo.
 • Nova prijateljstva in poznanstva.

Poleg treh obrokov, so otrokom so skozi cel dan na voljo zdravi prigrizki (sadje, oreščki) in pijača. Zavedamo se, da je poln poln trebušček osnova za uspešno delo z otrokom.

Kdo bo vodil skupino in poskrbel, da bo tvoj otrok preživel nepozabnih 5 dni?

Sem Jerica in že četrto leto vodim varstva - “Zmorem sam”.

Sem oseba, ki je z vsakim dnem sem bolj zaljubljena v življenje, svoje delo, glasbo in še bi lahko naštevala. V svojem prostem času se rada podružim s svojimi nečakinjami, preberem kakšno knjigo, se odpravim na kakšen hribček in se posladkam z najljubšo čokoladico. 

Po izobrazbi pa sem diplomantka psihosocialne pomoči, ki vsak dan stremi k temu, da ti znanja ne more vzeti nihče.
Zato se redno izobražujem na področju odnosov, psihološkega razvoja otrok in njihovih možgančkov ter načini pomoči otrokom, ki se znajdejo v stiski.

Poletna počitniška varstva rada vodim iz veliko različnih razlogov...

Prvi bi definitivno bil ta, da na počitniških varstvih ne ”zrastejo” samo otroci, ampak rastemo skupaj. Vsak  otrok je zgodba zase, zato je tudi vsak termin počitniških varstev zares poseben in malo drugačen, prilagojen skupini. Res ze zavedam, da je vsak otrok edinstven in da je zelo pomembno, da si za vsakega otroka vzamemo čas, mu damo prostor in se uglasimo na njegov jezik ljubezni, ki ga potrebuje. Moja želja je skozi pristno otroško igro, zgodbe, ustvarjanje in pozitivne izkušnje pomagati otrokom, da bi se počutili vredne, ljubljene in pomembne.

Zato varstva Zmorem sam potekajo v manjših skupinah, da se vsak izmed otrok počuti videnega, ljubljenega in del skupine. Varstva so mi dala velik vpogled v svet malih glavic, njihovo igro in njihov način razmišljanja.

Vedno znova sem presenečena nad tem, kako hitro lahko otroci ob njim primerni, igrivi komunikaciji in dopuščanjem izkušenj, naredijo velike spremembe. Da lahko otrok že v enem tednu osvoji, da igro ali po zajtrku pospravi za sabo. Za seboj pomije svoj krožnik ,vilico, nožek in kozarec, da bo jutri lahko pil in jedel iz čistega krožnika in kozarčka. Da je morda še v torek potreboval pomoč pri mazanju masla na kruh, v petek pa to želi s ponosom narediti sam. Da lahko ponosno povedo v čem so dobri in kaj bi želeli še izboljšati. Da zmorejo sprejeti sebe in otroke v skupini ne glede na razlike. Se med seboj upoštevati in si pomagati. Otroci kot male gobice skrkajo in opazujejo naše reakcije in besede ob različnih situacijah in se iz tega učijo, kako na primeren način izražati čustva in nas posnemajo. Velik uspeh je, ko otrok konec tedna zmore sam prepoznati svoja čustva in jih izraziti na primeren način, mi pa smo samo tam...ob njem v kolikor bi nas potreboval.

Vsak izmed otrok se z izkušnjami na varstvih razvija, kot zraste mala, drobna, skoraj nevidna gosenica v velikega, pisanega, svobodnega metulja. Kot starši pa si za svojega otroka verjetno želite, da z vsemi takšnimi izkušnjami razpre krila in poleti v svet.

Jerici bodo pri izvajanju pomagali praktikanti Lunine vile, ki bodo skrbeli, da bo vse teklo kot mora. :)

Mnenja staršev


TERMINI

27. 6. - 1. 7.
18. - 22. 7
22. - 26. 8.
29. - 31. 8. (cena je 150 eur)


BONUS 1
trije obroki/dan + vse vstopnine (Živalski vrt, woop itd.)

BONUS 2
15 minutni individualni posvet z vodjo delavnic glede strokovnih opažanj v zvezi z vašim otrokom

BONUS 3
15% popust na vse storitve in izdelke v Vilinem butiku


CENA

Redna cena: 290 eur
Z prijave do 25. 5. 2022 = 220 eur
Ob prijavi dveh otrok ali več vam priznamo 35% popust.

Prijava na Počitniško varstvo - Zmorem sam

Več informacij na: jerica@luninavila.si ali 031 665 266.

Izvajalci bomo ves čas skrbeli za varnost in zdravje vaših otrok z upoštevanjem predpisov.

Swipe up