heroj1
adult-1807500_1920
Kako lahko ravno ti slovenskim otrokom, ki so preživeli zlorabo omogočiš, da uspešno premagajo svoj stisko in zrastejo v zadovoljne odrasle osebe?
(Brez, da bi se ti pretirano poznalo na bančnem računu in z zagotovilom, da gre tvoja dobrota na pravi naslov…)
Že to, da – po nenavadnem spletu okoliščin – bereš to stran, mi pove o tebi nekaj pomembnega, nekaj zaradi česar te spoštujem, še preden se poznava…
Pove mi, da ti je mar!
Da ti je mar za vse naše otroke, ki so preživeli grozote, ki jih ne bi smel doživeti nihče! Da imaš pogum in se ne obrneš stran tudi, ko je govora o najtežjih in najbolj temačnih temah.
In najpomembnejše...
Jasno mi je, da se zavedaš, kako pomembna je vsaka kapljica v oceanu življenja naših otrok.

Zato imam danes zate pomembno povabilo…

Pomembno za koga?
Zate in za varovanca, katerega heroj, lahko – z minimalnim trudom – postaneš že danes.
Naj ti na hitro razložim, zakaj …
Pri Lunini vili smo med drugim oblikovali tudi čudovit projekt s katerim slovenskim otrokom, ki so preživeli fizično, čustveno, spolno zlorabo ali zanemarjanje, želimo zagotoviti boljšo prihodnost.
Poleg tega pa je cilj opolnomočiti tudi svojce, saj je za uspešen zaključek psihoterapevtske obravnave otroka ključno, da se spremembe zgodijo tudi v otrokovem domačem okolju, zato so v brezplačno obravnavo vključeni tudi vsi pomembni svojci.
No, ne samo, da si to želimo …

Trenutno s pomočjo 26 dobrih ljudi, mesečno že 7 otrokom zagotavljamo brezplačno psihoterapevtsko obravnavo, s pomočjo katere premagujejo negativne posledice preživete zlorabe in gradijo zdrave temelje za nadaljnje življenje.
Tudi ti lahko postaneš del te zgodbe!
Vse kar je potrebno je le tvoj pogum, da se ne obrneš stran in srčna odločitev, da že danes postaneš…
shutterstock_1014208759m2

Otrokov heroj!

Kaj je cilj in namen projekt Otrokov heroj?

S celostno psihosocialno obravnavo otroka želimo preprečiti razvoj s travmami v otroštvu povezanih težav in motenj, kot so…
  • depresije,
  • motnje hranjenja,
  • težave z odvisnostjo,
  • prestopništvo,
  • težave v odnosih …
Namesto tega pa si želimo tem otrokom dati priložnost za zadovoljno in funkcionalno odraslo življenje.
A to na žalost težko dosežemo brez tvoje pomoči.

Celotna obravnava otroka, mladostnika ali svojca – stane približno 2.000,00 €
(odvisno od individualnih potreb).

Celostna obravnava zajema: uvodno srečanje, približno 25 individualnih tedenskih srečanj z otrokom, 4-6 srečanj s staršem in zaključno srečanje. Posamezno srečanje stane 60,00 eur.

Ti, kot Otrokov heroj, pa lahko tem otrokom in njihovim svojcem pomagaš tako, da se zavežeš za mesečno ali tedensko nakazilo v višini najmanj 15 € za najmanj 6 mesecev.
Celotni znesek je namenjen pokrivanju stroškov brezplačne psihosocialne pomoči za določenega varovanca Otrokovega heroja.
Po domače povedano…
S podpisom posebne Zaveze, da postaneš Otrokov heroj že danes, bomo mi vsaj enemu slovenskemu otroku ali njegovemu svojcu lahko nudili pomoč in podporo za boljše življenje.

Kako veš, da gre denar v prave roke?

Na vsake tri mesece boš prejemal redna poročila o napredku svojega varovanca. To so krajša poročila naših terapevtov o tem kaj so aktualne teme, ki jih predelujejo z otrokom ali njegovim svojcem, o samem napredku na terapiji …
Občasno pa terapevtom uspe narediti še kakšno sliko med samo terapijo (seveda brez, da bi bila izpostavljena identiteta varovanca!), ki jo prav tako prejmeš ob poročilu.
Prav tako pa, ko tvoj varovanec zaključi terapevtsko obravnavo, dobiš kot njegov heroj zaključno poročilo o procesu pomoči, napredku in rezultatih.
Če se odločiš pomagati naprej, pa ti iz Lunine vile pošljemo neidentificirajoče podatke o novem varovancu, kateremu lahko pomagaš zgraditi lepo in zdravo prihodnost.

Kdo so otroci in njihovi svojci, ki potrebujejo tvojo pomoč?


Nekatere zgodbe otrok in njihovih svojcev, ki se dnevno borijo s težkimi življenjskimi preizkušnjami, namesto, da bi uživali v svojem življenju, si lahko prebereš spodaj …

*Imena ,starost in drugi identificirajoči podatki so spremenjeni, zaradi varovanja podatkov.

Prav tako so slike simbolične!

Zgodbe otrok in njihovih svojcev, katerim Otrokovi heroji že krijete njihovo obravnavo

*Imena ,starost in drugi identificirajoči podatki so spremenjeni, zaradi varovanja podatkov.

Prav tako so slike simbolične!

Otroci te potrebujejo ...

Vzemi pod okrilje vsaj enega od teh otrok ali njihovih svojcev, tako, da s klikom na spodnji gumb izpolniš Zavezo, da želiš pomagati vsaj enemu od njih do kvalitetnejšega življenja, jo podpišeš in nam jo pošlješ na heroji@luninavila.si.
Skupaj lahko za naše otroke zgradimo varno prihodnost.
        Nina Kočar, ustanoviteljica in direktorica Lunine vile
P.S. V kolikor si ob branju zgornjega zapisa začutil/a notranji klic in bi želel/a z minimalnim prispevkom pomagati našim nadebudnim otrokom, si lahko v spodnjem dokumenti prebereš več o tem …

Kako poteka psihoterapevtska pomoč otrokom v Lunini vili?

Kaj je tisto kar v Lunini vili nudimo otrokom, ki so preživeli zlorabo in njihovim svojcem? Kaj je tisto kar jim nudimo na psihosocialnih in psihoterapevtskih obravnavah?

Zate, ki ti je mar za prihodnost naših otrok:

Prijavi se na naše e-mail novičke in obvestila!
S prijavo na naše novičke lahko poskrbiš, da boš na tekočem z našimi aktualnimi dogodki, izobraževanji, simpatičnimi novostmi v Vilinkem butiku ter o zgodbah, kako otroci z našo pomočjo premagujejo življenjske stiske …
Swipe up