Zgodbe otrok

 1.  

  Sara, 7 let

  Sara je pri nas v obravnavi od konca maja, sprejeli smo jo zaradi očitnih znakov stresa po zlorabi. Deklica je doživela spolno zloraba s strani starejšega moškega, ki mu je zaupala. Najhujšo stisko je doživela, ko je v trenutku zlorabe, vedela da je njena mama v bližini, a je ni mogla poklicati na pomoč.

  Preberi več
 2.  

  Katarina, 15 let

  Dekle namreč doživlja hude panične napade in se nenehno sooča z hudimi občutki tesnobe. Simptomi, ki jih je razvila po zlorabi, ji trenutno tudi onemogočajo normalno življenje. V šoli je težko fokusirana in težko sledi pouku. Prav tako doživlja tesnobo pri socialnih stikih, zaradi česar nima razvitega širšega podpornega okolja.

  Preberi več
 3.  

  Sabina, 13 let

  13 letna Sabina je s svojo mamo v preteklosti preživela fizično in čustveno zlorabo iz strani svojega očeta. Sedaj že nekaj let z mamo živita v novi družini, z očetom pa ima le občasne stike. V zadnjem obdobju je deklica pričela zavračati stike z očetom, prav tako so se pojavili določeni simptomi zlorabe.

  Preberi več
 4.  

  Poročilo - Julij 2020

  Deklici sta bila odvzeti obema staršema zaradi spolne, fizične in čustvene zlorabe ter zanemarjanja. Sedaj že tri leta živita v rejniški družini. Nihče v okolici ni opazil njune stiske dokler ni Mojca svoje mlajše sestre pripeljala v vrtec. 

  Preberi več
 5.  

  Neva, 9 let

  Neva, 9 let: Neva je v svojem otroštvu velikokrat doživljala čustveno nasilje, predvsem pa bila priča nasilju nad svojo mamo. Po več letih tega je mama zbrala pogum ter se odselila iz nasilnega okolja.Po ločitvi je imela deklica stike z očetom, po katerih je deklica poročala o ustrahovanju in čustvenem nasilju. Po Nevinem poročanju so […]

  Preberi več
 6.  

  Barbara, 14 let

  Trenutno je pri nas v obravnavi najstnica, ki je svoji mami povedala, da je doživela spolno zlorabo s strani enega izmed družinskih članov. Preberi več
 7.  

  Vid, 8 let in Matic, 6 let

  Zaradi stalnega čustvenega in fizičnega nasilja, se je mama s svojima sinovoma umaknila iz okolja, kjer so doživljali nasilje. Dečka sta bila priča psihičnemu in fizičnemu nasilju nad mamo, ter bila tudi sama žrtvi fizične in čustvene zlorabe.

  Preberi več

7 elementov

Prikaži na stran
Swipe up