Vid, 8 let in Matic, 6 let

Vid, 8 let in Matic, 6 let

Vid, 8 let in Matic, 6 let

Zaradi stalnega čustvenega in fizičnega nasilja, se je mama s svojima sinovoma umaknila iz okolja, kjer so doživljali nasilje. Dečka sta bila priča psihičnemu in fizičnemu nasilju nad mamo, ter bila tudi sama žrtvi fizične in čustvene zlorabe. Ker so sodni postopki še vedno v teku, se morata dečka redno udeleževati stikov z očetom. Kar pa ju spravlja v dodatno stisko, saj dečka poročata o pogostih grožnjah in nadaljnjem čustvenem nasilju očeta na stikih.

Oba dečka sta sedaj pri nas v obravnavi, mama pa se redno udeležuje svetovanja, da bi ju lahko podprla pri njunem procesu.
Čeprav je starejši sin zelo zaščitniški do svoje mame in svojega bratca, trenutno pri nas predeluje jezo, ki jo čuti do mame, saj ji zameri, ker mora hoditi na stike z očetom. Sočasno na obravnavah z njim predelujemo tudi jezo, ki jo čuti do očeta, ter mu pomagamo, da razvija nove načine, kako izraziti svojo jezo.

V obravnavo smo sprejeli tudi mlajšega brata Matica, ki ima več težav v šoli. Med drugim ima močne čustvene izbruhe ter pogoste spore s svojimi sovrstniki in učitelji. V Lunini vili mu pomagamo, da se sooča s temi čustvi, ter se jih uči izražati na miren način. Dečku močno pomaga vez, ki jo ima s svojim bratom, zato se trudimo, da še dodatno krepimo njun medsebojni odnos.

Po nekaj mesecih, zaznavamo uspešnost truda mame, ki aktivno uvaja skupne aktivnosti, da bi se lahko ponovno povezali kot družina. Sedaj imajo reden večerni ritual, ki jim pomaga, da se pred spanjem pomirijo z deljenjem dobrih izkušenj, ki so se jim zgodile tekom dneva.

Pri nas sta dečka v obravnavi od oktobra 2019, predvidoma pa bodo vsi vključeni v nadaljnjo obravnavo vsaj še eno leto. Trenutno njuno obravnavo krije Mestna občina Ljubljana.
Kako lahko pomagaš, da dečka uspešno predelata svojo stisko in jezo?
Postani Otrokov heroj!

*Ime, starost in drugi identificirajoči podatki deklice so spremenjeni zaradi varovanja osebnih podatkov!*.

Swipe up