Valentinovo in zakaj je pomembno, da si vzameta čas

Valentinovo in zakaj je pomembno, da si vzameta čas

Valentinovo in zakaj je pomembno, da si vzameta čas

Če že želimo, kako bi definirali dober zakonski oz. partnerski odnos?

Poskusimo s tem, da je dober partnerski odnos tisti, kjer lahko vsak posameznik osebnostno raste. Poligon za osebno rast.

Kaj pa pomeni osebna rast? 

Sam vidim osebno rast na več načinov, eden pomembnih dejavnikov pa je, da se čustveno razmejimo od primarne družine in tako postajamo svobodni. Pomeni lahko tudi, da se čustveno razmejimo od svojega partnerja. Čutimo seveda njegovo stisko in žalost, ga poskušamo razumeti, smo empatični do njegovega doživljanja, a nismo žalostni in potrti, ker je on žalosten. S tem poskrbimo, da smo partnerju na voljo, ko nas potrebuje, da se nasloni na nas. Tako je lahko partner svoboden v svoji žalosti, brez da bi ga bilo strah, da bo »zamoril« celo družino. Tako lahko postaneta svobodna oba v njuni zvezi. To svobodo si lahko podarimo na Valentinovo in še naprej.

Valentinovo je čas (pozitiven izgovor), da se ponovno ozreta nase, zakaj sta skupaj. Srečala sta se, ker sta se zaljubila. Videla sta in še lahko vidita, da je on in ona tvoja boljša polovica. Nekdo, ki je s teboj zaradi tebe. Podarita si za Valentinovo čas, da si ob kofetu gledata v oči, izmenjata nežne dotike, pobožata z besedami in skupaj uživata ob kavi in čaju.

Otrok bo pa vse to opazoval. Slišal, organsko v sebi čutil. Opazoval bo starša, kako se imata rada, gledata, nežna drug do drugega in smejita. To bo pa njegovo Valentinovo. Valentinovo, kjer bo v sebi začutil, da je ljubljen, da je sprejet, da je rad tam v tistem trenutku. Nežnost in ljubeznivost vajinega odnosa bo začuti ob previjanju pleničke, brisanju sline in na sprehodu. Ta odnos Valentinovega bo čutil tudi takrat, ko boste v službi, kadar ne boste ob njem. Poskrbite zase, za svoj odnos in s tem boste poskrbeli tudi za svojega otroka.

Zate pripravljamo nekaj prav posebnih Valentinovih presenečenj!
Vilinem butiku naroči partnersko igro Midva skupaj v vsem in Stran z rutino, ter si z uporabo kode ljubezen zagotoviš brezplačno poštnino!

S strokovnjakinjo za odnose smo na našem Facebook profilu spregovorili še o malo bolj praktičnih nasvetih kako si kot partnerja vzameta čas eden za drugega, ob enem pa ti bomo razkrili prav posebno presenečenje!


Gašper Kuralt, Mag. zakonskih in družinskih študij, specializant zakonske in družinske terapije

Swipe up