Tudi jaz

Tudi jaz

Tudi jaz

Zgodba dekleta, ki je preživela spolno zlorabo iz strani družinskega člana:

Tudi jaz sem ta oseba, ki doleti vsakega petega otroka (punčko/fantka). Tudi jaz sem oseba, ki se bojuje s posledicami vsak dan. Tudi jaz sem oseba, ki ima še vedno kr precej flešov. Tudi jaz sem oseba, ki sem doma povedala da sem bila posiljena. Povedala sem po cca 17 letih. Na srečo imam starša, ki sta res dušici in skupaj delamo na tem, ko je potrebno.

Delam na sebi intenzivno že kako leto in pol npr. Ja to ni veliko je le 545 dni. V teh dnevih sem že veliko naredila glede tega. Ampak vedite v sebi imamo moč. Res veliko moči. Še jaz sem nad seboj presenečena koliko. Vse se da premagati in tudi ta strah, tesnobo, nervozo…jaz še niti približno nisem na koncu tega ker je to delo za celo življenje. Vseeno je ali se po tem, ko poveste premikate kot polžek ali kot tiger. Okej je le, da se premikate in izrečete. Vseeno je… glavno je, da najdete sebe in svojo moč ter da znate s tem živeti. Ja vmes bodo padci in vzponi.
Vmes se boste smejali, jokali, kričali, počutili kod da se je sesedel svet. Takrat se spomnite kako žarite v sebi kako imate moč, da greste stopničko višje in zasijete kakor sonce na nebu.

Pač jaz se nisem ven in se zavedam to da imam pot uf dolgo. Ampak ja zavedam pa se da sem bolje.

- Anonimna


To so zgodbe, ki jih v Lunini vili slišimo zelo pogosto … preveč pogosto.
Zelo smo veseli kadar slišimo zgodbo, ki nakazuje, da je oseba v procesu celjenja teh ran in, da ima možnost se soočati s svojo stisko v podpornem okolju.
Na žalost pa nimajo vsi te možnosti in potrebujejo psihosocialno in/ali psihoterapevtsko pomoč.

Swipe up