Ljubezen si ZNA vzeti čas

Ljubezen si ZNA vzeti čas

Ljubezen si ZNA vzeti čas

Pogledaš na uro: Ura je že 20.30! Komaj si prišel domov, skuhal kosilo, pospravil, se preoblekel in dneva je že konec, preden se je začel. Zdaj si utrujen in tvoja glava ne zdrži ničesar drugega kot da prižgeš televizijo in nemo gleda serijo. Ampak tako se vsaj odpočiješ. Vsaj tako se ti zdi. Ker v tisti uri gledanja serije ne razmišljaš o ničemer drugem kot o sproščenih šalah, ki jih nizajo igralci serije. Ko naslednjič pogledaš na uro, je ura že 11 zvečer. Čas za spanje. Zjutraj vstaneš in krog se ponovi. Kdaj pa prideš na vrsto ti? Ob sobotah po navadi še vedno ne počneš ničesar produktivnega, saj že dopoldne obsediš pred televizorjem. Morda ti uspe posesati in pobrisati prah. V nedeljo bom pomil okna, si rečeš. Če je v nedeljo lep dan, ti morda uspe še en daljši sprehod. Po navadi pa tudi ob nedeljah obsediš pred računalnikom ali televizijo. V ponedeljek se začne nov krog.
Poznano?

Kdaj poskrbiš zase? Kdaj si privoščiš nekaj čudovitega zase?
Sploh veš, kaj je tisto, kar te napolni? Tisto, zaradi česar si ti, res ti?

Odloči se in postavi sebe na prvo mesto. Naj ti to postane cilj.

Ko nas hiter tempo življenja potegne v neskončni krog, obstaja samo ena rešitev, da ga prekineš. Krog lahko prekineš samo ti sam. Prekineš ga tako, da vztrajno in trmasto skrbiš zase. Če še ne veš, kako skrbeti zase, in če ne veš, kaj te resnično napolni in izpolni, naj bo to tvoj prvi cilj – spoznati in raziskati kaj pravzaprav potrebuješ, da se boš počutil dobro v svoji koži.

Meniš, da si vzameš čas zase, ko gledaš televizijo, brskaš po internetu ali pregleduješ objave na socialnih omrežjih? Ali tvoje srce res zapoje, ko visiš na telefonu? Ali se tvoja duša res smeje, ko gledaš film na televiziji? Si kdaj poskusil samo sedeti v tišini pol ure in opazovati impulze svojega telesa? Zakaj se hoče tvoja roka iztegniti proti telefonu? Zakaj želiš prižgati računalniški ekran? Je vse to samo navada, impulz, ki se je zapisal v tvojem telesu ali je to resnično to, kar potrebuješ?

Vaja Moj čas:

Danes prekini to navado in poišči list papirja. Poišči barvice, kulije ali katerikoli pisalni material, ki se ti zdi zanimiv. Naredi si vzdušje (glasba, svetloba, prijetno sedišče, dišave …).
Na sredino papirja napiši svoje ime. Kakšen je občutek ob tem? Imaš rad svoje ime? Imaš rad sebe? Iz svojega imena začni pisati ven vse pridevnike, ki te definirajo. Lahko so osebnostni ali telesni. Če je le možno, se osredotoči na osebnostne lastnosti. Poišči vse besede, ki so del tebe in ki jih imaš rad na sebi. Iz vseh teh besed razberi, kaj od tega redno neguješ. Ali neguješ svoj smisel za občudovanje? Neguješ svojo ljubezen do sebe?
Dovoli si, da na ta list papirja napišeš vse, kar ti pade na pamet. Če v tem pisanju odkriješ, da si jezen nase, ker tega ne neguješ, je čas, da si najprej odpustiš. Da razumeš, da ti je težko in da se vedno trudiš po svojih najboljših močeh. Vsak od nas se bori s samim s sabo vsak dan.

Reorganiziraj si čas, postavi prioritete. Naj bo ČAS ZASE prioriteta, šele nato vse tisto kar »MORAM«.

Čas zase pomeni, da je tvoj vsakdan srečnejši in polnejši. Da se končno izprežeš iz vsakdanjih skrbi in da se ne obremenjuješ z jutrišnjim dnem. Pomemben je le ta trenutek, tukaj in zdaj.

Vsak od nas je odgovoren, da skrbimo zase. Nihče drug nas ne more osrečiti. Zato se pri skrbi zase najprej pojavi vprašanje, kako se imam lahko še bolj rad? Kako lahko pokažem ljubezen sebi? Ljubezen do svojega telesa, ljubezen do svoje osebnosti. Ker kljub vsem stvarem, ki nas obdajajo, vse, kar je res tvoje, je samo tvoje telo in ti. Ničesar drugega nimaš v lasti, vse ostalo lahko izgubiš.

Swipe up