Hvala, ker se boriš proti zlorabam otrok!

Hvala, ker se boriš proti zlorabam otrok!

Hvala, ker se boriš proti zlorabam otrok!

Spremljaj zgodbe otrok, ki so preživeli zlorabo!

V Lunini vili dnevno sprejemamo nove primere srce parajočih zgodb malih junakov, ki potrebujejo našo pomoč in varen prostor. Da je naše delovanje čim bolj transparentno in da naši podporniki res vidite, kam so namenjena sredstva, redno objavljamo zgodbe otrok, ki so pri nas v obravnavi. Vabimo te, da si pogledaš zgodbe otrok, ki so pri nas v obravnavi in so preživeli zlorabo! Redno objavljamo tako zgodbe otrok, ki potrebujejo tvojo pomoč, kot tudi uspešne zgodbe, kjer so otroci iz svoje stiske zrasli močnejši!

Ljubezen ZMORE drugače je glavno vodilo Lunine vile!

Zakaj?
Ker verjamemo, da vse grde in težke stvari, ki se dogajajo po svetu, vse krivice, ki jih doživljajo naši otroci izhajajo iz pomanjkanja ljubezni. Veliko stvari, ki jih počnemo, jih počnemo v imenu ljubezni. A na žalost, če nam je bila ta ljubezen pokazana na napačen način v otroštvu, tudi sami ne znamo ali zmoremo drugače. Zato je tudi tako velik del poslanstva Lunine vile širjenje glasu o zlorabah, razbijanje mitov in tabujev, ter predvsem destigmatizacija zlorab in travm!

Tu pa prideš na vrsto ti! Hvala, ker si se odločil z nami širiti glas ljubezni in svetiti s svetlobo Lunine vile v temačnih urah vseh naših otrok!
Z lajkanjem in deljenjem naših vsebin na našem Facebook in Instagram profilu nam pomagaš, da dosežemo vedno več tistih, ki potrebujejo našo pomoč! Prav tako na ta način destigamtiziramo zlorabe otrok in tako širimo podporno okolje otrokom, ki so v stiski!

18. novembra smo beležili Evropski dan boja proti spolnemu izkoriščanju in spolnim zlorabam otrok!

V ta namen smo v Lunini vili pripravili Facebook live izobraževanje, kjer sta naši vili Anja in Nina govorili o spolnih zlorabah otrok, kako jih prepoznamo in predvsem kako lahko pomagamo!
Izobraževanje si lahko kadarkoli ponovno pogledaš, ter nam postaviš kakršnokoli vprašanje v zvezi s prepoznavo zlorab in kako ukrepati!

Za namen preprečevanja zlorab pa v posnetku tudi najdeš navodila za starše, kako se o tem pogovarjati s svojim otrokom in zakaj v Lunini vili kar naprej ponavljamo, da je tvoje telo, tvoj zaklad!
Če želiš si lahko preneseš brezplačno pdf zaobljubo: Moje telo je moj zaklad. Zaobljuba služi kot pripomoček pri pogovoru z otrokom o spolni nedotakljivosti, vsebuje nekaj osnovnih informacij o tem, kaj so primerni in neprimerni dotiki ipd. Prav tako pa na ta način svojega otroka spodbudiš, da ti bo zaupal, ko se bo njemu ali komurkoli v njegovi bližini dogajalo nekaj neprijetnega ali neprimernega.

Izkustvena izobraževanja

V Lunini vili redno izvajamo izobraževana za strokovne delavce (za učitelje, vzgojitelje, socialne delavce in psihoterapevte) na temo prepoznavanja zlorab, kako pomagati otroku v stiski … Trenutno smo vsa izobraževanja pripravili preko spletnih platform, da lahko poskrbimo za naše in vaše zdravje!

Pedagoški in drugi strokovni delavci namreč igrate ključno vlogo v razvoju vsakega otroka! Z izkustvenimi delavnicami in predavanji vam bom pomagali, da boste za svojo vlogo kar se da dobro opremljeni, predvsem pa boste otrokom lažje pomagali tudi v najbolj skrajnih situacijah, ki nas navadno pustijo brez besed.

Swipe up