Zaradi letnega dopusta bodo naročila oddana do 8. 8. 2022 odposlana z zamudo!

Barbara, 14 let

Barbara, 14 let

Barbara, 14 let

Trenutno je pri nas v obravnavi najstnica, ki je svoji mami povedala, da je doživela spolno zlorabo s strani enega izmed družinskih članov. Sprva je bila mama najstnice skeptična, saj je zaupala temu družinskemu članu, a se je vendarle preverila trditev svoje hčere. Ko se je trditev najstnice izkazala za resnično, nas je poklicala in prosila za pomoč. Svetovali smo ji, naj zlorabo nemudoma prijavi na policijo, kar je tudi storila, zato so preiskovalni postopki že v teku.

Barbara se sedaj sooča z nezaupanjem do odraslih. Ta dogodek ji je popolnoma porušil predstavo, da naj bi jo odrasli okoli nje zaščitili. Preko video klica je dekle z nami v redni obravnavi, kjer delamo predvsem na pomirjanju in stabilizaciji. Trenutno se tudi sooča s strahom pred sodnimi postopki. Dodatno pa se je znašla v oteženi situaciji, saj nima širšega podpornega okolja. Celotni dogodek želi pozabiti in pravi, da najraje ne bi nikoli več pomislila na to. V Lunini vili ji pomagamo, da se sooča s tem na njej prijazen način skozi ustvarjalno izražanje.

Med karanteno nadaljujemo

Preko videoklica smo v rednem kontaktu z mamo, saj je bila v stiski zaradi prekinjenih stikov s tem družinskim članom. Po nekaj srečanjih nas je gospa presenetila s svojim pogumom. Vključila se je v psihoterapevtsko obravnavo, ki ji bo pomagal predelati družinsko travmo.

Večini otrok, ki so pri nas vključeni v psihosocialno obravnavo, le to omogočamo s pomočjo vas, naših podpornikov, donatorjev in sponzorjev ter Mestna občina Ljubljana. V tem primeru pa sta mati in najstnica iz druge občine in trenutno nimamo finančno pokrite obravnave.
Če bi želel priskočiti na pomoč, te vabimo, da postaneš Otrokov heroj in s tem prispevaš za brezplačno psihosocialno obravnavo najstnice, ki je preživela spolno zlorabo!

** Ime, starost in drugi identificirajoči podatki so spremenjeni zaradi varovanja osebnih podatkov! **

Swipe up